Notre-Dame på Ile de la Cité

Notre Dame og to piger

En af Paris' helt store seværdighed er Notre-Dame. Gå fra Place St. Michel over broen ud på Ile de la Cité. Nu står du på den ø, hvor Paris blev grundlagt af Parisii-stammen ca. 300 f.Kr., og her ligger en af verdens mest berømte bygninger overhovedet, den vældige Notre-Dame katedral.

God plads indenfor

Det kan unægteligt mærkes, at Notre-Dame også er en af Paris' helt store turistattraktioner, men katedralen er enorm. Notre-Dame kan rumme en menighed på 6000, og der har været flere ved store begivenheder. Der er med andre ord også plads til turisterne i Notre-Dame.

Nyd panoramaudsigten

Du kan komme op i tårnene, og herfra er der en rigtig god udsigt over Paris. Køen ved indgangen til Notre-Dame kan virke uendelig, men her er et tip, der kan bruges i omskifteligt vejr: Vent til umiddelbart efter en regnbyge - så er køen til Notre-Dame skrumpet ind til næsten ingenting.

Færdig med Notre-Dame-katedralen? Så kan du fortsætte rundt i det stemningsfulde Latinerkvarter og Notre-Dame-område. Det bliver ikke mere ærkeparisisk end en slentretur langs Seinens bredder i dette område. Du kan også besøge de andre spektakulære kirker i Paris.

Oplevelser: