Offentlige toiletter i Paris

De fuldautomatiske og gratis offentlige toiletter i Paris er bedre end deres ry. Du kan sagtens bruge et af dem, hvis der ikke lige er en cafe i nærheden.
Offentligt toilet i Paris

Du kender det sikkert selv: Hvad enten du spiser på en god restaurant, drikker kaffe på en hyggelig cafe eller er på kunstudstilling på et museum, toiletterne er lidt af et mareridt i Paris. Der er beskidt, der lugter og der hverken sæbe eller toiletpapir. Det har altid været lidt af en gåde hvorfor franske toiletter skal være så uhumske

Umiddelbart tænker du sikkert det samme om de offentlige toiletter, der skyder op som paddehatte i Paris. Men frygt ej – de er faktisk helt tilforladelige, i hvert fald de helt nye af slagsen.

Det er næsten som at træde ind i en science fiction film, når du betræder et af de gratis offentlige toiletter. En elektronisk stemme annoncerer, at døren lukker og låser automatisk, og du bliver instrueret i at hvordan du skyller ud, så du sparer mest muligt på vandet. Toiletbrættet bliver vasket og tørret efter hvert besøg og gulvet bliver også vasket. Der er oven i købet et spejl i fuld størrelse og en knage til jakken eller tasken, så du slipper for at skulle sætte tasken på gulvet.

Praktisk info: