Parkering i Paris

Parkering i P-hus i Paris

Det er ikke slet ikke umuligt at finde en parkeringsplads til din bil i Paris, men til gengæld er parkeringspriserne pænt pebrede uanset om du parkerer din bil på gaden eller i et P-hus.

Gadeparkering i Paris

Parkeringspriserne på gaderne i Paris varierer fra ca. €3 pr. time i bymidten til ca. €1 pr. time i yderområderne. Parkometrene tager kun et "Paris Carte" (dvs. ikke mønter), som du køber i Tabacerne for €10-€30.

Vær opmærksom på, at du mange steder kun kan indløse parkeringsbillet for to timer ad gangen, hvilket betyder, at du skal tilbage til din bil og forny din parkeringsbillet hver anden time.

Parkerer du på gaden i Paris skal du i øjeblikket betale parkeringsafgift fra mandag-lørdag kl. 9-19. Nætterne og søndage er generelt fritaget parkeringsafgift lige som visse helligdage.

Husk altid at tjekke de aktuelle afgiftsperioder på parkometret, så du ikke ender med at få en parkeringsbøde, når du kører til Paris.

På gaden parkerer du i de parkeringsbåse, der er afmærket med hvide streger og ordet "PAYANT".

Parkering i P-hus

Paris har mange underjordiske P-huse, hvor du kan langtidsparkere din bil (og i visse tilfælde din motorcykel).

De skiltede P-huse - kig efter et stort hvidt P på blå baggrund - er dog også en rimelig dyr fornøjelse.

I bymidten er det ikke udsædvanligt med €2,5 for en time og ca. €20 for 24 timer i et P-hus. Mange P-huse giver dog rabat, hvis du parkerer i fx en weekend eller en hel uge.

P-husene i Paris' yderområder er billigere - her koster en 24 timers parkering typisk €10-€15.

Her finder du en liste over parkeringshuse i de forskellige arrondissementer i Paris.

Praktisk info: