Restaurant ”Den brændende busk”

Har du set Woody Allens ’Midnight in Paris’? Og vil du ønske, at du havde haft chancen til at opleve 1920’ernes Paris? Hvis ja, så er et stop på restauranten ”Le Buisson Ardent” (Den brændende busk) uundgåeligt.

I hjertet af latinerkvarteret

Le Buisson Ardent ligger i hjertet af arrondissement 5, som er Paris’ ældste bykvarter. Restauranten fortæller selv, at de stort set altid har eksisteret i byen. Først som landevejskro, og i dag som charmerende bistro midt i centrum.

Restauranten ligger på den grund, som tidligere tilhørte Saint Victor Abbey, der blev destrueret under den franske revolution (1789 – 1799), og det lader ifølge restaurantens ejer til, at der siden middelalderen konstant har været en beværtning på stedet, som har heddet Le Buisson Ardent.

Bibelske aner

Navnet ”Den brændende busk” hentyder til det sted i 2. Mosebog, hvor Gud åbenbarer sig for Moses i en brændende tornebusk på Sinai bjerget.

Vær derfor opmærksom på den skulpturelle sten ved gavlen af Rue Jussieu 25, som netop viser denne episode fra bibelen.

Med Hemingway til bords

Restauranten har eksisteret i sin nuværende form siden 1920’erne. Det fornemmer du straks, når du træder ind i de antikke lokaler og sætter dig til rette i en af deres bløde røde stole.

I det første lokale, dét du træder ind i, er væggene dekoreret med kalkmalerier, som blev malet i 1925.

Superb service og rimelige priser

Er du på udkig efter en god middag, der ikke skal ruinere dit budget for hele turen, er Le Buisson Ardent et virkeligt godt tilbud. Maden er fremragende, og servicen er superb (og i stærk kontrast til den parisiske arrogance, du nogle gange møder på gaden).

Restaurantens frokostmenu er populær (kun hverdage), men aftenkortet er bestemt også godt. Her er der også en vinmenu, som kan anbefales. Du kan både sidde ude og inde. Ude er der en lille terrasse med 5-6 borde, og inde er der to små lokaler. Reservation anbefales.

Søndagsbrunch

Siden 2011 har Le Buisson Ardent serveret brunch hver søndag. Har du planer om en søndagstur til Les Jardin des plantes, der ligger lige rundt om hjørnet, kan du derfor starte dagen med brunch hos Le Buisson Ardent, inden du går videre.

Le Buisson Ardent er en autentisk parisisk restaurant. Lokalerne er små, der er højt til loftet, gæsterne sidder tæt, lysekronerne er tændte, og maden er fransk. Mere parisisk bliver det næsten ikke.

Le Buisson Ardent

Rue Jussieu 25 (5. arrondissement)
75005 Paris
Metro: Jussieu
Website : www.lebuissonardent.fr

Paris er den helt rette by at være sulten i. Læs mere om alle de gastronomiske oplevelser, der venter dig i Byernes By.

Oplevelser: