Restaurant ”Det første glas”

Du ved, du ikke er gået galt i byen, når det første, du ser i restauranten, er chefkokken, der er i færd med at skrive sin autograf i en kogebog. Sin egen vel at mærke. Sådan er det på restaurant Le Pré Verre (Det første glas), som ligger centralt i Paris’ 5. arrondissement.

Fransk med asiatisk touch

Le Pré Verre drives af chefkokken Philippe Delacourcelle, som opererer i det franske køkken tilsat asiatiske krydderier og køkkenfif. Ikke uden grund. Philippe Delacourcelle har nemlig boet adskillige år i Kina, Indonesien, Malasia, Indien og Japan, og er desuden – som vores indledning indikerer – forfatter til tre franske kogebøger.

Han har tidligere – sammen med sin bror Marc Delacourcelle – ejet restauranten Clos des Morillons, og det er da også broren, der har sammensat Le Pré Verres’ imponerende (og omfattende) menukort.

Mad og priser i særklasser

Paris er kendt for sit gourmetkøkken, men som de fleste ved, kan det være svært at finde gourmetmad til rimelige priser i byen. Det er her, Le Pré Verre kommer ind i billedet.

Forretter fra under 10 euros. Hovedretter fra under 20 euros. Og en hel menu: forret, hovedret og dessert for 30,50 euros. Det er svært ikke at elske Le Pré Verre. Og du er ikke den eneste, hvilket køen foran hoveddøren og de mange klistermærker med anbefalinger på døren vidner om.

Lidt mad og meget vin

Ja, det kan lyde som om, vi taler om mængden, du skal indtage. Det gør vi ikke. Vi taler om menukortet og vinkortet. For ja, menukortet er dejligt simpelt. Der er noget for enhver smag, men der er ikke for meget.

Omvendt er vinkortet overdådigt (men man forventer næsten ikke andet i Frankrig). Det er sammensat af Philippe Delacourcelles bror, Marc, og det fylder syv sider. SYV! Vinen er (selvfølgelig) fransk, og kortet kommer omkring stort set alle franske vindistrikter.

Reservation – ja tak!

Har du ikke bestilt bord i forvejen, skal du nok forberede dig på at drikke et par glas vin i deres lille bar og tage en rolig slentretur i nabolaget, inden der er et bord ledigt til dig. Vores bedste råd er derfor: bestil bord. Le Pré Verre er voldsomt populært.

Le Pré Verre
Rue Thénard 8 (5. arrondissement)
75005 Paris
Lukket mandag og søndag.
Website: www.lepreverre.com
Metro: Cluny la Sorbonne og Maubert Mutualité

Og når du er færdig med et fyrsteligt måltid, så kan du fx ose lidt rundt i det stemningsfulde Latinerkvarter og Notre-Dame-område.

Oplevelser: