Metro i Paris

Metroen i Paris er en god måde at komme rundt til byens mange seværdigheder.
Metro i Paris, Copyright Paris Tourist Office, Photographer Marc Bertrand

Den klassiske måde at komme omkring på i Paris er med metroen. Det er en glimrende måde at komme hurtigt rundt i Paris, især i myldretrafikken, hvor trafikken på gadeplan kan køre meget langsomt.

Metroen består egentlig af to systemer, nemlig selve metroen og regionaltogene kaldet RER, som kører mod forstæderne. RER er en del hurtigere end selve metroen, men stopper også på langt færre stationer.

Du kan købe din billet på stort set alle stationer, og den gælder også til bybusserne i Paris. Du finder metroen i Paris ved at kigge efter et skilt med "Metro", "Metropolitain" eller "M".

Vær opmærksom på, at det ikke koster ekstra at skifte metrotog. Du skal opbevare din billet under hele turen.

Metroens åbningstider
Metroen er åben hver dag fra kl. 05.20 til kl. 01.20 undtagen om lørdagen, hvor den kører indtil kl. 02.20. Læs mere på metroens hjemmeside.

Et godt tip: Generelt er metroen i Paris et sikkert sted at færdes, men lommetyve har gode arbejdsbetingelser i de ofte overfyldte metrovogne.

Kører du i en øde metrovogn sent om aftenen eller om natten er det en god idé at sætte sig i den forreste vogn, hvor føreren at metrotoget kan holde øje med hvad der sker i vognen.

 

Praktisk info: